Etiopia Tula

Zinabu er navnet på denne bonden som produserer kaffe ca 30 km fra området Bonga i Etiopia.

Zinabu betyr «regn» og i dette området er det fuktig og fruktbart. Han er tidligere gymlærer, men flyttet tilbake til hjemområde og begynte å dyrke kaffe her.

Han kan mye om agrikultur og er meget nysgjerrig på nye måter å gjøre ting på, og denne kaffen er produkt av det.

«He is very attentive to the effects of the different agricultural practices and processes that follow the harvest, he always seeks to improve the work done on his farm» sies det om han.


Les hele artikkelen


Kaffe fra Indonesia!

Vi har ikke ofte kaffe fra India og Indonesia. Det er ofte ikke god nok kvalitet, og når vi cupper og bestemmer hva vi ønsker å kjøpe inn og ha i vårt sortiment, så faller ofte disse kaffene gjennom og vi liker dem ikke så godt som det andre på cuppebordet.

MEN vi leter stadig vekk, for det er så mye som tilsier at det kan komme nydelig kaffe derfra også! Ikke minst vil det gi et løft til produsentene der og vi har også flere kaffevenner i disse landene som vi gjerne skulle gitt et løft og samarbeidet langsiktig med.


Les hele artikkelen


3 deilige nyheter!

Nytt år og nye kaffier. Nye historier og spennende smaker! Her presenterer vi 3 nye superhelter:


Les hele artikkelen


Julekaffe Økologisk 2019

De siste årene har vi ikke nøye oss med en julekaffe, men har laget en «superjulekaffe» i tillegg. Mange syns at økologisk kaffe er viktig, og mange er også så forelsket i afrikanske lyse kaffetyper at vi må møte det ønsket også. Så i år måtte det bli en som selveste Gunnar har vært for å finne på sin tur til Etiopia i vår!


Les hele artikkelen


Julekaffe 2019

Vi er allerede skikkelig godt i gang med julekaffesesongen! I år er det denne som er popstjerna:


Les hele artikkelen


Etiopia Gesha Village

Kaffen er kanskje den deiligste, sprøeste, mest lekne kaffien vi har smakt. Den er av bønnetypen gesha, og den kommer fra det stedet hvor kaffen først ble oppdaget.


Les hele artikkelen


Boyce Harries Family Estate

Gunnar besøkte Boyce Harries da han var i Kenya i vår. Boyce er femte generasjon kaffebonde og har to plantasjer: Chania og Oreti. Vi har fått inn kaffen fra Chania nå nettopp, og syns den er vanvittig bra!


Les hele artikkelen


Acaia Model S

Vi har fått inn den vanvittig kule nye modellen Acaia S på lager!


Les hele artikkelen


Jacu i Paris

Jacu fikk mail om at det skulle være en utstilling av Europas mest «disruptive upcoming brands» på selveste «Carousel du Louvre» i Paris.
Dette ble så spennende og interessant at Anne Birte bestemte seg for å hive seg rundt og reise ned med kaffe og bilder og det hele.


Les hele artikkelen


Spennende ny kaffe

Vi er så glad for å kunne presentere flere nye kaffier som har kommet som perler på en snor inn gjennom dørene våre siste dagene, og nesten alle er økologiske!


Les hele artikkelen