Julekaffe Colombia

Det koker i brenneriet vårt når «røde poser-sesongen» er i gang. Vi elsker det! Det myldrer av brenning og pakking og masse småkriser som må løses. Ofte er det en thriller når vi har bestemt hva som skal være årets julekaffe; rekker vi å få den til Norge før 15. november? Rekker de røde posene frem? Får vi laget plakater i tide?
Og desto gøyere når alt er på plass og fabrikken putrer og går tidlig og sent med røyk fra pipa og mange gode pakkehjelpere.


Les hele artikkelen


Julekaffe Etiopia

Kaffe fra Etiopia har en særegen karakter. Den er ofte «te-aktig» og lys, leskende og minner mye om bær. Det er på en måte lett å forstå at kaffe er en fruktdrikk, når man drikker kaffe fra Etiopia.
Denne julekaffen er en av de avslutt beste vi har smakt fra Etiopia! Og siden den også er økologisk sertifisert digger vi den ekstra mye.


Les hele artikkelen


En forsker på JACU

Da Jacu startet i et bittelite lokale midt i Ålesund sentrum i 2011
var det helt uten logo, uten navn, uten en brenner. Det var kun et
lite lokale med en espressomaskin, en håndbryggestasjon, og tonnevis
med drømmer og kjærlighet til kaffe og folka i byen vår. Planene ble
større og større og samtidig som vi drømte og planla inviterte vi
byens befolkning til å spise frokosten sin og ta morgenkaffen sammen
med oss.


Les hele artikkelen


PUSH tamper

vi er glade og stolte for at vi endelig kan presentere PUSH-tamperen for det norske markedet!
Den blir kalt verdens mest presise kaffetamper og verdens beste baristaer bruker denne til daglig og i mesterskap. Den har mange kvaliteter og så ser den helt utrolig fin ut i tillegg.


Les hele artikkelen


Emilio sin geisha i hus!

Akkurat som at det finnes ulike typer epletrær (aroma, gravenstein osv) så finnes det ulike typer kaffetrær. De mest kjente er kanskje borbon og caturra. Men det er en type som er mye snakk om og som man ofte finner i konkurranser osv, og det er geisha.


Les hele artikkelen


Kaffeøl- et lokalt samarbeid

Det er kjempegøy å kunne presentere resultatet av et lokalt samarbeid. Ølbryggerne på MOLO brew har brukt kaffe fra Jacu som en viktig ingrediens i en av sine brygg som lanseres torsdag 7. september kl. 19.00 i Molo sine lokaler.

Les hele artikkelen


Åpent brenneri fredag 10.00-13.00

Åpen kaffelab igjen fredag 25. august!


Les hele artikkelen


Kunstnerduoen BROSLO til Jacu

Vi er fra oss av begeistring og er skikkelig spente nå, for det er på vei gigantiske malerier og sære kunstverk hit til Jacu!

Kunstnerduoen BROSLO holder til i en hangar på Fornebu og produserer noe av det som får mest oppmerksomhet i kunsten for tiden. Det er få som får muligheten til å se disse utstillingene.


Les hele artikkelen


Årets påskekaffe

Sol, tur fuglekvitter og Espirito Santo.
Les mer om årets påskekaffe og hvorfor vi liker den så godt!


Les hele artikkelen


Jacu og Ludvik i Rwanda

Vi har stor interesse av å være så nær kaffefarmen som mulig! Sånn blir kaffen slik vi vil ha den, og bonden kan få godt betalt for varen sin. Nå har vi et spennende prosjekt på gang.


Les hele artikkelen