Maria Zelaya Økologisk

She’s back! Vi er glade for å ha fått tak i denne deilige friske økologiske kaffen fra den dyktige dama Maria Dolores Zelaya i Honduras!


Les hele artikkelen


The arctic surfers of Stadlandet

Far out in the ocean, where the waves and mountains are rising side by side, long white beaches and green fields covers the land and the light is constantly changing, you find the beautiful peninsula called Stadlandet. A remote place where surfers have been travelling for years to seek for a little different, colder surf experience. A place far away from everything, but yet enough to live the life of our dreams.


Les hele artikkelen


Bærekraft

Vi har blitt veldig opptatt av bærekraft her i brenneriet. Norad har vært her i Ålesund siste uken og vi har hatt flere besøk her på Jacu, og også deltatt og bidratt på flere seminarer om miljø og fremtid. Her har vi hengt opp store bannere med FN sine 17 bærekraftsmål, og innser at det er noen vi er gode på, og andre vi må sette mye mer fokus på.


Les hele artikkelen


Økologisk fra Colombia

Vi digger denne økologisk sertifiserte kaffen fra Colombia!


Les hele artikkelen


Etiopia Gesha Village

DENNE kaffen er kanskje den deiligste, sprøeste, mest lekne kaffien vi har smakt. Den er av bønnetypen gesha, og den kommer fra det stedet hvor kaffen først ble oppdaget.


Les hele artikkelen


Ny skulptur i hus!

Vi har drømt lenge om å skaffe oss en Loring. Vi har kjent at kapasiteten på vår kjære gode Giesen-brenner var litt liten, og ikke minst følte vi på sårbarhet i forhold til å ha bare en brenner hvis noe skulle gå galt! Så etter flere år med drømmer og ett år med seriøs planlegging kunne vi ta imot en container på havna nedi byen. Svært mye dyktig personell og kraner og håndverkere måtte stå klare den dagen den ankom.


Les hele artikkelen


En kveld med NRK

En vanlig tirsdag i januar, med bestilinger fra kaffebarer i Stavanger og Sandnes og Trondheim og Hamar.. Vi prøvde å holde hodet kaldt og lot Gunnar få brenne konsentrert og vi andre prøvde å pakke riktig antall i kassene.
Samtidig som 3 svære NRK-varebiler fant sine plasser utenfor brenneriet, og dronen fløy utenfor for å filme bilder fra luften.


Les hele artikkelen


Julekaffe Colombia

Det koker i brenneriet vårt når «røde poser-sesongen» er i gang. Vi elsker det! Det myldrer av brenning og pakking og masse småkriser som må løses. Ofte er det en thriller når vi har bestemt hva som skal være årets julekaffe; rekker vi å få den til Norge før 15. november? Rekker de røde posene frem? Får vi laget plakater i tide?
Og desto gøyere når alt er på plass og fabrikken putrer og går tidlig og sent med røyk fra pipa og mange gode pakkehjelpere.


Les hele artikkelen


Julekaffe Etiopia

Kaffe fra Etiopia har en særegen karakter. Den er ofte «te-aktig» og lys, leskende og minner mye om bær. Det er på en måte lett å forstå at kaffe er en fruktdrikk, når man drikker kaffe fra Etiopia.
Denne julekaffen er en av de avslutt beste vi har smakt fra Etiopia! Og siden den også er økologisk sertifisert digger vi den ekstra mye.


Les hele artikkelen


En forsker på JACU

Da Jacu startet i et bittelite lokale midt i Ålesund sentrum i 2011
var det helt uten logo, uten navn, uten en brenner. Det var kun et
lite lokale med en espressomaskin, en håndbryggestasjon, og tonnevis
med drømmer og kjærlighet til kaffe og folka i byen vår. Planene ble
større og større og samtidig som vi drømte og planla inviterte vi
byens befolkning til å spise frokosten sin og ta morgenkaffen sammen
med oss.


Les hele artikkelen