Spennende ny kaffe

Vi er så glad for å kunne presentere flere nye kaffier som har kommet som perler på en snor inn gjennom dørene våre siste dagene, og nesten alle er økologiske!


Les hele artikkelen


Etiopia Suke Quto

Endelig er den nye Etiopiakaffehøsten kommet til Europa! Og til Ålesund! Vi har gledet oss veldig. Gunnar har funnet noen herlige skatter på turen sin dit altså! Denne som kommer fra distriktet Guji er en slags «kjendis» som vi har hatt før.


Les hele artikkelen


NM i kaffe 2019

Vi har i mange år vært superengasjert i disse konkurransene. Det gir et skikkelig løft når man får møte andre som bruker så mye tid og energi på kaffe. Og vi merker at vi lærer så mye og får satt fokus på kvalitet på et meget høyt nivå.


Les hele artikkelen


Jacu i Afrika

Gunnar har vært i Afrika. Han fant verdens beste kaffe, akkurat som planlagt 😉


Les hele artikkelen
Julekaffe Brasil

Det koker i brenneriet vårt når «røde poser-sesongen» er i gang. Vi elsker det! Det myldrer av brenning og pakking og masse småkriser som må løses. Ofte er det en thriller når vi har bestemt hva som skal være årets julekaffe; rekker vi å få den til Norge før 15. november? Rekker de røde posene frem? Får vi laget plakater i tide?
Og desto gøyere når alt er på plass og fabrikken putrer og går tidlig og sent med røyk fra pipa og mange gode pakkehjelpere.


Les hele artikkelen


Julekaffe Etiopia

Kaffe fra Etiopia har en særegen karakter. Den er ofte «te-aktig» og lys, leskende og minner mye om bær. Det er på en måte lett å forstå at kaffe er en fruktdrikk, når man drikker kaffe fra Etiopia.
Denne julekaffen er en av de avslutt beste vi har smakt fra Etiopia! Og siden den også er økologisk sertifisert digger vi den ekstra mye.


Les hele artikkelen


Årets julekaffe

Emilio som er kaffebonde både i Brasil og El Salvador har ett hovedmål med alt han gjør: «More great coffee»! Les om årets julekaffe her


Les hele artikkelen


Et lokalhistorisk kaffesamarbeid

Da Jacu ble etablert i 2011, var det ca 35 år siden det sist var brent kaffe i Ålesund.
Det første kaffebrenneriet i Ålesund var etablert i 1916 av H.I.Giørtz i Buholmgata.
Tilgangen til råvarer var lett, siden byen etter hvert ble norges største fiskerihavn.
P.Juls. Sandvik  sendte byggesøknad i 1904 for forretningsgård i Storgata, der Ålesund Storsenter nå ligger, og der er inntegnet kaffebrenneri. Men vi vet ikke om det faktisk ble brent kaffe der.


Les hele artikkelen