2 ulike prosesseringer fra samme vaskestasjon

Vi hadde 10 ulike «pre-shipment»-prøver fra Etiopia på cuppebordet for noen måneder siden. Vi cuppet dem blindt, det vil si at vi ikke visste hva de het og hvilken leverandør de kom fra. Av de 10 var det to cuppekopper som skilte seg ut, og dette var vi alle enige om! Da vi snudde posene og så at akkurat disse to kom fra samme vaskestasjon så var det ekstra gøy. En vasket, og en bærtørket fra samme område.


Les hele artikkelen


Delter coffee press

Det fins mange gode bryggere på markedet, men denne er noe av det mer spennende vi har sett de siste årene! Unge australske kaffenerder har utviklet denne som minner en del om aeropress, men som er mindre og letter å ha med på tur. Og etter manges mening treffer enda mer blink på brygget også!


Les hele artikkelen


Etiopia Tula

Zinabu er navnet på denne bonden som produserer kaffe ca 30 km fra området Bonga i Etiopia.

Zinabu betyr «regn» og i dette området er det fuktig og fruktbart. Han er tidligere gymlærer, men flyttet tilbake til hjemområde og begynte å dyrke kaffe her.

Han kan mye om agrikultur og er meget nysgjerrig på nye måter å gjøre ting på, og denne kaffen er produkt av det.

«He is very attentive to the effects of the different agricultural practices and processes that follow the harvest, he always seeks to improve the work done on his farm» sies det om han.


Les hele artikkelen


Kaffe fra Indonesia!

Vi har ikke ofte kaffe fra India og Indonesia. Det er ofte ikke god nok kvalitet, og når vi cupper og bestemmer hva vi ønsker å kjøpe inn og ha i vårt sortiment, så faller ofte disse kaffene gjennom og vi liker dem ikke så godt som det andre på cuppebordet.

MEN vi leter stadig vekk, for det er så mye som tilsier at det kan komme nydelig kaffe derfra også! Ikke minst vil det gi et løft til produsentene der og vi har også flere kaffevenner i disse landene som vi gjerne skulle gitt et løft og samarbeidet langsiktig med.


Les hele artikkelen


3 deilige nyheter!

Nytt år og nye kaffier. Nye historier og spennende smaker! Her presenterer vi 3 nye superhelter:


Les hele artikkelen


Julekaffe Økologisk 2019

De siste årene har vi ikke nøye oss med en julekaffe, men har laget en «superjulekaffe» i tillegg. Mange syns at økologisk kaffe er viktig, og mange er også så forelsket i afrikanske lyse kaffetyper at vi må møte det ønsket også. Så i år måtte det bli en som selveste Gunnar har vært for å finne på sin tur til Etiopia i vår!


Les hele artikkelen


Julekaffe 2019

Vi er allerede skikkelig godt i gang med julekaffesesongen! I år er det denne som er popstjerna:


Les hele artikkelen


Etiopia Gesha Village

Kaffen er kanskje den deiligste, sprøeste, mest lekne kaffien vi har smakt. Den er av bønnetypen gesha, og den kommer fra det stedet hvor kaffen først ble oppdaget.


Les hele artikkelen


Boyce Harries Family Estate

Gunnar besøkte Boyce Harries da han var i Kenya i vår. Boyce er femte generasjon kaffebonde og har to plantasjer: Chania og Oreti. Vi har fått inn kaffen fra Chania nå nettopp, og syns den er vanvittig bra!


Les hele artikkelen


Acaia Model S

Vi har fått inn den vanvittig kule nye modellen Acaia S på lager!


Les hele artikkelen