Jacu og Ludvik i Rwanda

Vi har stor interesse av å være så nær kaffefarmen som mulig! Sånn blir kaffen slik vi vil ha den, og bonden kan få godt betalt for varen sin. Nå har vi et spennende prosjekt på gang.

Ludvik er en barista som har vært og bodd i brenneriet vårt flere ganger, og nå er han sendt ut til farmene med en Jacu-brenner under armen! Der kan han bidra og hjelpe og prøve våre brenneprofiler på selve kaffefarmen. Vi følger Ludvik og det kan alle gjøre ved å lese bloggen hans coffeeloverrwanda.blogspot.no/

«I have had some wonderful days here in Rwanda, seeing the royal palace museum, strolling the streets of Huye,getting to know people in the coffee business and getting many new friends.»

«At the Royal palace museum. At the left my good friend Adrian,
and in the back you can see the amazing ceremonial Watusi cows.

I also spent a day with the very talented mainroaster at Coffee Connextion in Butare Luzius Wipf. We where cupping some of Rwandas best coffee, he learned me about everything from farming, soil botánica,about microclimates around the world, quality, roasting and of course the trade of coffee.»

«I will miss this vast green country with the thousand hills an the coffee growing in the
hillsides, the smiling people in the streets and the strong sun shining down on  me.

I have had some wonderful days down here, but I’m to restless and won’t to see more of the coffee world, so on the 22th of February i fly to Costa Rica in hope of new adventures and new knowledge about coffee. With me I have the ikawa coffeeroaster from Jacu and I will be talking a lot with them, sharing the knowledge I get like they have done with me so many times in the past.»