Julekaffe Colombia

Det koker i brenneriet vårt når «røde poser-sesongen» er i gang. Vi elsker det! Det myldrer av brenning og pakking og masse småkriser som må løses. Ofte er det en thriller når vi har bestemt hva som skal være årets julekaffe; rekker vi å få den til Norge før 15. november? Rekker de røde posene frem? Får vi laget plakater i tide? Og desto gøyere når alt er på plass og fabrikken putrer og går tidlig og sent med røyk fra pipa og mange gode pakkehjelpere.

Når starter søket etter julekaffe så er det i sør- og Mellom-Amerika vi leter. Smaker som minner om julens dufter og som passer til søte gode saker! Ofte er det ord som marsipan, toffee, sjokoalde, kanskje appelsin som beskriver kaffetypene fra Amerika.
Høsten i Colombia starter oftest i september, så det er ofte man ikke rekker å få julekaffe fra årets høst Colombia. Men det har vi fått til i år! Denne fra Pitalito i Huila-området er av bønnetypen caturra, og er vasket. Den har en fruktighet men bærer også mye preg av «typisk Colombia»

Les mer om julekaffen her:
Julekaffe Colombia

Bestill julekaffe og espresso her:


Colombia Pitalito kler godt å bli brent litt mørkere! Får en anelse mer preg av mørk sjokoalde og mandel. Den er super med melk. Og for den som liker mørk fyldig svart kaffe kan denne f.eks filtermales og brygges på trakteren.