Julekaffe Etiopia

Kaffe fra Etiopia har en særegen karakter. Den er ofte «te-aktig» og lys, leskende og minner mye om bær. Det er på en måte lett å forstå at kaffe er en fruktdrikk, når man drikker kaffe fra Etiopia. Denne julekaffen er en av de absolutt beste vi har smakt fra Etiopia! Og siden den også er økologisk sertifisert digger vi den ekstra mye.

Etiopia er rett og slett kaffens fødested. Kaffe ble først oppdaget her, og dette er med på å gjøre kaffe som kommer fra Etiopia litt ekstra interessant også i dag. I dette distriktet som heter Woreda har de ikke mye kaffeproduksjon, men det som produseres er av høy og jevn kvalitet. Vi finner kaffeplantene på 1600-2400 m.o.h og det er kun arabicabønner. Denne kaffen er av undertypen Heirloom, og den er økologisk sertifisert. Det er flere produsenter som leverer kaffen til Gedeb Beriti. Kaffen er typisk etiopisk i sin karakter; den er leskende og lett og har en aroma av sitron, litt krydret, og med den karakteristiske «earl grey»- touchen.

 
Les mer om kaffen her:
Julekaffe Etiopia 2018

Bestill julekaffen her: