Kaffeøl- et lokalt samarbeid

Det er kjempegøy å kunne presentere resultatet av et lokalt samarbeid. Ølbryggerne på MOLO brew har brukt kaffe fra Jacu som en viktig ingrediens i en av sine brygg som lanseres torsdag 7. september kl. 19.00 i Molo sine lokaler.

Molo skriver:

Bryggerne våre og Jacu Coffee blir tilstedelige for diskusjon og spørsmål.

Det blir to omvisninger i bryggeriet, der Randy og Kenneth vil fortelle om prosessen med bryggingen av vår imperial stout.
Dette er en sterk stout. Mektig, med et svært rikt smaksbilde. Den er brygget med kaffe som er brent eksklusivt for oss av Jacu. Den har hint av sjokolade, svisker, plomme og mørk frukt. ABV 13%

Litt historie…
Ordet stout betyr «sterk», og er et nesten svart, overgjæret øl. «Imperial» blir brukt for å understreke at det er et sterkt øl det er snakk om, og ikke bare mørkt.

Imperial Stout kommer fra en sterk porter av brygget i London mot slutten av det attende århundre. Denne ble populær ikke bare på De britiske øyer, men over hele verden. Catharina den store fra Russland var svært begeistret for dette ølet, og bestilte store mengder til seg selv og soldatene sine. Det ble sagt at stouten var med på å opprettholde kampviljen og motivasjonen til soldatene som var ute og sloss.

19.00 Lansering
20.00 1. omvisning
21.00 2. omvisning