Etiopia Suke Quto

Endelig er den nye Etiopiakaffehøsten kommet til Europa! Og til Ålesund! Vi har gledet oss veldig. Gunnar har funnet noen herlige skatter på turen sin dit altså! Denne som kommer fra distriktet Guji er en slags «kjendis» som vi har hatt før.

Når Etiopiabønnene er helt ferske så er de veldig rene, klare, lyse i smaken. Kanskje man kan savne litt den ekstreme bergamott/ earl grey-touchen litt, vi opplever faktisk at den kommer mer og mer ettersom kaffen er lagret i grønne bønner. Og i oktober er den på sitt aller aller beste! Spørs om denne pallen varer så lenge da.. for dette er en nydelig kaffe både nå og da!
Kaffen er økologisk sertifisert.

Suke Quto er en produsentforening som ligger i området Sidamo. Vaskestasjonen og møllen ble etablert i 2005, og da med en visjon om å jobbe med bærekraftig og miljøvennlig kaffeproduksjon. Tidligere var denne gården bare 5 hektar, men den har over tid vokst til over 290 hektar. Veksten var resultat av en skogbrann som ødela store deler av skogen som omringet gården, derfor ble mange av lokalbefolkningen tvunget til å begynne å dyrke mais og teff på landet. Dette endte med jorderosjon og at landet derfor ble ufruktbar etter noen år. Lederen av Suke Quto, Tesfaye Bekele, kom med ideen om å distribuere kaffe- og skygge-treplanter. Nå er kaffen fra nettopp Sukr quto en av de som vi gleder oss til å få inn, og vi blir imponert over kvaliteten og de deilige florale og fruktige smakene i den! Akkurat i skrivende stund smaker vi på en brenning som er en dag gammel, og vi er overtaket over den fremtredende smaken av lime. Ny favorittkaffe i hus!

Bestill her