Jacu i Afrika

Gunnar har vært i Afrika. Han fant verdens beste kaffe, akkurat som planlagt ;)

Vår egen Gunnar har vært på lang reise i Afrika. Først Etiopia, så Kenya. Målet er selvfølgelig å finne verdens beste kaffebønner, men også å lære folkene å kjenne, se at de vi kjøper kaffe med har det bra og jobber godt. Og bli enda mer klar over hvor vi skal arbeide videre. I Etiopia blir man først og fremst møtt med vennlighet, smil, mye latter, spennende mat og god stemning. Og å få reise i milevis ut til de ulike co-operativene er et eventyr, men også hardt (opp kl. 05 hver dag!) og krever utholdenhet. Det er rent og skikkelig, og spesielt området Guji highland, og co-operativet Dambi Uddo. Området heter Shakisso, og det kaffen har blitt kalt gjennom alle disse årene hos oss. Dette er et nydelig sted hvor renhet og kvalitet virkelig er det første som slår deg. Ingen tvil om at dette var høydepunktet, og denne kaffen elsker vi enda mer nå! Dette er «forest coffee», og det mest imponerende er alle de gigantiske skyggetrærne som gjør det svalt for kaffeplantene.

Kenya er så annerledes enn Etiopia. Kaffeplantasjene er sånn som vi er vant til å se plantasjer. Ryggig oppsett, lange rader og mye mer system. Men helt uten skygge. Det brukes mer sprøytemiddel i Kenya, kaffen vokser ikke naturlig i Kenya fra oprinnelsen av sånn som i Etiopia. Dette er grunnen til at de trenger å bruke middel for å unngå CBD (Coffee Berry Desease)

Men kaffen er nydelig. Vi fant noen skikkelige diamantkaffier. Disse er nå på vei til Europa og vi skal cuppe dem her for å ta siste avgjørelse.