Jacu i Paris

Jacu fikk mail om at det skulle være en utstilling av Europas mest «disruptive upcoming brands» på selveste «Carousel du Louvre» i Paris. Dette ble så spennende og interessant at Anne Birte bestemte seg for å hive seg rundt og reise ned med kaffe og bilder og det hele.

Det var sprøtt spennende å se hva som er up and coming. Nye brands innenfor müslibarer og vegansk kosmetikk og økologiske matvarer og drikkevarer er skikkelig trendy. mye spennende smaker og nye oppfinnelser!

Vi ble iallefall overbevist om at vi er langt langt fremme på kaffe i Norge. Og at alt som er nordisk og skandinavisk er veldig populært i Europa nå. En gøy og glamorøs opplevelse som sikkert resulterer i at man kan kjøpe seg kaffe brent i Norge på noen gode utvalgte kaffebarer og butikker ute i Europa!

Det er som vanlig interessant å observer hvordan kaffevanene er annerledes der ute i verden. I Frankrike brenner de kaffen mye mørkere, og vil gjerne tilsette melk og sukker. Når vi har med lyse bønner med mye fruktighet og som håndbrygges slik at den blir leskende og lett og frisk, så syns de det er helt fascinerende. Men kaffe på vår nordiske måte falt virkelig i smak. Det er alltid viktig å undervise litt samtidig som man serverer kaffen på vår måte. Med et bilde av kaffebær og noen setninger om at kaffe er bær, og at klima og jordsmonn har noe å si, at vi ønsker å smake bæret i koppen osv., så har man en hel eksotisk kvalitetsopplevelse å by på!