Julekaffe 2019

Vi er allerede skikkelig godt i gang med julekaffesesongen! I år er det denne som er popstjerna:

Vi har valgt en kaffe fra Colombia i år! Den er fra Huiladistriktet, et område som dyrker masse masse kaffe og som vi nesten til enhver tid har kaffe fra.

Denne er fra Acevedo, hvor folk lever lang langt oppe i fjellene og dyrker kaffen på ca 1600-1750 m.o.h. Dette er en del av Andesfjellene.

Her dyrker de bananer, Mais, tomater og kakao, sukker, løk og ananas og solbær i tillegg til Kaffe. Denne kaffen er dyrket av mange forskjellige bønder, og de leverer inn bær og får betalt på vaskestasjonen i Acevedo. Det er et prosjekt som er dradd i gang i området her som organiserer eksport og hjelper produsentene. De får også agronomer til å undervise bøndene og å heve kvaliteten, slik at dette kan bli bærekraftig levebrød i mange år fremover.

Og det sies at jordsmonnet i dette området setter et tydelig preg på smaken i kaffen. Her diskuterer vi om vi kjenner touch av karamell, appelsin, sjokolade, sitron, fersken, nøtter .. det finnes ingen fasit, og ofte kan det variere litt fra dag til dag også, alt ettersom hvor mange dager det er siden brenning.

Vi brenner iallefall denne hver dag nå! Og så poses den rett i de røde posene. De er forresten de mest miljøvennlige vi har fått tak i, de er av helt ren plast som sorteres i plastavfall og kan gjenvinnes.

Denne er allerede blitt en bestselger og vi er skikkelig fornøyd med det!

Les mer om kaffen her

Bestill her: