når kaffen er ikke bare litt fruktig, men en fruktbombekaffe

Mmmmm Ny bærtørket kaffe fra Etiopia i hus!

Noen bare elsker bærtørket kaffe. Det ytterste laget (skinnet) på kaffebæret fjernes og bærene tørkes inn til en rosinlignende form. Det tørkes altså med fruktkjøttet på og er fremdeles myke nok til at de kan moses i pulperen. Etterpå tørkes bønnene og pergamenthinnen fjernes. Jo lengre bønnene har tørket i fruktkjøttet jo mer sødme og body vil kaffen ha. Metoden kan benyttes i områder med lav luftfuktighet og hvor bærene i det søte fruktkjøttet kan tørke raskt uten å fermentere (gjære). Brasil har gjort denne metoden kjent og produserer noe av det beste man kan få av ”pulped natural”. ”Pulped natural” kan ha mer kropp og lavere syre enn vasket kaffe, og en renere, mer ensartet cup enn bærtørket.

Bestill her: