2 ulike prosesseringer fra samme vaskestasjon

Vi hadde 10 ulike «pre-shipment»-prøver fra Etiopia på cuppebordet for noen måneder siden. Vi cuppet dem blindt, det vil si at vi ikke visste hva de het og hvilken leverandør de kom fra. Av de 10 var det to cuppekopper som skilte seg ut, og dette var vi alle enige om! Da vi snudde posene og så at akkurat disse to kom fra samme vaskestasjon så var det ekstra gøy. En vasket, og en bærtørket fra samme område.

TABE BURKA washing station

Denne vaskestasjonen finner vi i Guji, nærmere bestemt Uraga Woreda. Grunnleggeren av denne vaskestasjonen heter Mr. Tadesse Edema. Han kommer fra en ekte kaffefamilie med 29 brødre, hvor alle arbeider med kaffe.

Det er ca 300 smågårder som leverer kaffebønner til denne vaskestasjonen. (Hver lille farm er på ca 3 hektar og de driver ofte med mais, banan og ulik frukt ved siden av kaffe)

Tadesse er kjent for å betale bøndene forskudd når kaffesesongen stater, og motiverer med dette til å arbeide med kvalitet.

Det er vannet fra elven Burka som blir brukt til vaskingen. Og den bærtørkede kaffen blir tørket i 15-18 dager.

Bønnetypen er mixed heirloom. Vi syns begge kaffene har mye tropisk aroma, noe sjokolade og jasmin og fersken. Den bærtørkede har mye også mye blåbær.

Bestill her: