3 deilige nyheter!

Nytt år og nye kaffier. Nye historier og spennende smaker! Her presenterer vi 3 nye superhelter:

Etiopia – Banko Gotiti

Denne kaffen er så utrolig ren og god! Den kommer fra Yirgacheffe-området i Etiopia, så den har disse deilige klassiske smakene derfra..: Earl Grey-te, mango, litt solbærtouch, litt mango.. Banko Gotiti er hentet fra familieeide gårder organisert rundt Banko Gotiti Cooperative som ligger i landsbyen Banko Gotiti i den sørlige bydelen Gedeb i Gedeo-sonen, Etiopia. Kooperativet ble opprettet i 2012 som en egen enhet fra det større Worka Cooperative, og har i dag cirka 300 medlemmer. Banko Gotiti Cooperative er kjent for det beste utvalget av kaffebær i Etiopia.

Modne bær velges nøye ut, og tørkes umiddelbart på hevede senger konstruert på en slik måte at man sikrer riktig luftsirkulasjon og temperaturkontroll for en optimal tørkeprosess. Bærene lagres så i et lokalt lager etter at fuktigheten er redusert til mellom 11,5 og 12 prosent, og deretter fraktet til Addis Abeba der kaffen blir pakket og eksportert.

Infoblad her

Bestill her


Mexico – Alonso Jimenez

Denne kaffen har en unik historie; det er bonden Jesus Salazar som har startet «chiapas-prosjektet» hvor han hjelper og handler med 35 småbønder som hver produserer ca 20 sekker. Kaffen sies å være noe av det beste fra Mexico.

«An exceptional coffee reflecting the passion, curiosity and expertise of a producer guided by innovation and a quest for perfection»

Infoblad her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noen har smakt denne kaffen i desember da den dukket opp i luke 9 i adventskalenderen til «kaffebox» og mange fine beskrivelser var å finne på Instagram da:

Bestill her


Nicaragua – Buenos Aires Estate

Luis Emilio Valladarez har jobbet i kaffebransjen i 60 år. Han startet med å kjøpe en liten gård kalt Buenos Aires, etterfulgt av to andre gårder som het La Laguna og El Suyatal. På den tiden solgte han all sin produksjon som kirsebær. For noen år siden bestemte produsenten seg for å bygge sin egen fabrikk, Cafetalera Buenos Aires, for mer effektivt å kontrollere kaffeproduksjon og eksport. I dag jobber han med sønnen Olman ved to plantasjer: Buenos Aires Estate og La Laguna. Familiesettingen startet i 2004, da Olman begynte å hjelpe faren og broren med å administrere og drive familiens gårder. Siden 2005 har disse entusiastiske produsentene jobbet hardt for å opparbeide seg et navn i spesialkaffebransjen. De har deltatt ved flere anledninger i Nicaraguas Cup of Excellence. Og i 2014 kom de på andreplass med partiet El Naranjo Dipilto (Maracaturra)!

Olman har vært på besøk her i Ålesund og vi er så glade for å ha en av hans kaffier i vårt sortiment nå.
Det ALLER mest spesielle med denne kaffen er størrelsen på bønnene. Det er de største bønnene vi har hatt her i brenneriet noengang. Bønnetypen heter Maragogype og vi syns den har hint av vanilje og appelsin, og kanskje en anelse ananas!

Bestill her